Szőrtelenítés SHR (Super Hair Removal) lézerrel

Szőrtelenítés SHR (Super Hair Removal) lézerrel

Az egyik legkellemetlenebb, sőt a szőreltávolítás területétől függően sokszor fájdalmas kozmetikai eljárás a szőrtelenítés. Persze a szőrtelenítést otthon is elvégezhetjük borotvával, gyantával, epilátorral, vagy akár krémekkel is. A borotválás gyors, olcsó, fájdalommentes, de bizony hetente meg kell ismételni. A borotva használatával a szőr megerősödik nem beszélve a kisebb- nagyobb vágásokról, amiket ejthetünk magunkon.

Gyantázásnál meg kell várni amíg a szőrzet olyan mértékben megnő, hogy a szőrtüszőt is  kitéphessük a szőrrel együtt. Hatása körülbelül 4-5 hétig megmarad. A meleg gyanta használata során igen gyakori az égési sérülés. A hideg gyantát nem javasolják a hónaljszőrzet, illetve az intim szőrzet eltávolítására. A szőrtelenítő krémeket nagy vegyi anyag tartalmuk miatt nem ajánlatos használni.

Ezeknek a módszereknek csak rövid távúak, hatásuk átmeneti.

A bőrgyógyászatban a lézerek nélkülözhetetlen eszközök A SHR (Super Hair Removal) végzett lézeres szőrtelenítés az egyik leghatékonyabb és legkíméletesebb lézeres kezelés a bőrgyógyászatban.

A SHR lézeres szőrtelenítés minimális kellemetlenséggel jár, ám gyors és hatás hosszú távú.

A tartós szőrtelenség eléréséhez általában fél év szükséges ez alatt 5 lézeres szőrtelenítésre kerül sor.

Jelenleg több lézer és fényforrás áll rendelkezésre a szőreltávolításhoz, és számos, a hatékonyságot és a biztonságot összehasonlító vizsgálat létezik. SHR lézeres szőrtelenítés üzemmódú IPL egy olyan technika, amely a teljes energiát osztott adagokban adja, kevesebb mellékhatással.

Hogy kell felkészülni a szőrtelenítő kezelésre?

Annak érdekében, hogy a lézeres szőrtelenítés sikeres legyen, néhány követelményt figyelembe kell venni

  • kezelés előtt legalább három napig ne napozzunk
  • négy héttel a kezelés előtt már ne alkalmazzunk semmilyen szőreltávolítást

Szőrtelenítés utáni jó tanácsok

  • a lézeres szőrtelenítés után egy-két napig ne használjunk parfümöt, vagy dezodort
  • 2-3 napig lehetőleg kerüljük a forró fürdőt, szaunát, vagy masszázst
  • kezelés utáni napozás sem ajánlott egy pár napig

A kezelés utáni legfontosabb szempont a megfelelő bőrápolási rutin fenntartása, amely magában foglalja a napi rendszeres hidratálást.