Retinol – elengedhetetlen vegyület a feszes bőrért

Retinol – elengedhetetlen vegyület a feszes bőrért

Azt mindenki tudja, hogy a bőrünknek szüksége van vitaminokra, de arról már kevesen beszélnek, hogy honnan tudjuk ezeket beszerezni. A retinol valójában az A-vitaminból származik. Ez olyan molekula, amit a bőrben lévő enzimek aktiválnak, így hamar retinolsavvá alakul. Innentől kezdve ez a sav fog gondoskodni a bőrünkről, ugyanis nagyon jó hatással van a kinézetünkre. Ha arra vágyunk, hogy az arcunk visszanyerje az egykori fiatalos kinézetét, akkor csak a retinol segíthet.

Végre nem kell hazug reklámokra hallgatnunk, hiszen ez a vegyület magából a vitaminból származik és közvetlen hatással van a bőrfelületre, amit azonnal észre fogunk venni. Elég, ha pár napig rendszeresen kenjük magunkat és biztosan látni fogjuk az eredményét. Sok krémben fontos alapanyagként szerepel, viszont nem mindegy hány százalékban tartalmazza. Amikor a vásárlás mellett döntünk, akkor érdemes ellenőrizni a retinol tartalmát is, hogy biztosan csökkentsük a ráncok számát és mélységét.

A gránátalmamag olaj szintén felhasználó az arcon

Ha a vitaminok mellett más gyógynövényt keresünk, akkor van egy titkos összetevő, amit már a nagyszüleink is alkalmaztak. Ez a gránátalmamag olaj, amiről nagyon ritkán esik szó, pedig érdemes megemlíteni a létezését. A gránátalmából származó olaj gondoskodik arról, hogy a bőrünk mindig selymes legyen, ráadásul mindezt természetes úton teszi. A vegyi anyagok látványos javulást hozhatnak, azonban ez csak ideig-óráig tart, hosszútávon megszenvedjük a következményeit.

A gránátalmamag olaj nem tartalmaz vegyszereket, így a nap bármelyik szakában felvihetjük a bőrre, nem kell a később megjelenő pattanásoktól vagy piros foltoktól tartanunk. A gránátalmában található olaj megakadályozza, hogy a bőrünk lebontsa a kollagént, így lényegesen feszesebben nézünk majd a tükörbe. Az olaj mindig tartalmaz vitaminokat, a cseppeket az arcra, a nyakra és a dekoltázsra is felvihetjük. Fontos megemlíteni, hogy a gránátalmamag olaj az érzékeny és fájó bőrnek is segít, mivel szinte azonnal enyhíti a kellemetlen tüneteket.