Pontosan behatárolhatóak az érszűkület jelei

Pontosan behatárolhatóak az érszűkület jelei

Nagyon komoly egészségügyi probléma az érszűkület, ráadásul rengeteg embert érint Magyarországon is, 65 éves kor fölött minden 5-ik embernél jelentkezik. A tünetek, vagyis az érszűkület jelei észrevétlenül nem maradnak, ugyanis erős, görcsös fájdalommal járnak a lábikrában vagy a combokban. Ennél a betegségnél az a legnagyobb baj, hogy mikor a szimptómák érezhetővé válnak, addigra már előrehaladott állapotú a gond. Egy lassú lefolyású, szörnyű következményekkel járó betegségről van szó, ami legsúlyosabb esetben a végtagok elvesztéséig is vezethet.

Tehát nagyon komolyan kell venni, ha az érszűkület jelei megjelennek, általában az alsó végtagokon. A kezelést azonnal célszerű elkezdeni és bár a legtöbb esetben szakorvos által felírt gyógyszerekre van szükség, de gyógynövényekkel is kivitelezhető a javulás. Azt, hogy pontosan miként jelentkeznek az érszűkület jelei, elolvashatjuk a fumara.hu weboldalon. Ugyanitt ismerhetjük meg a mofetta gyógygázfürdő előnyeit, amivel talán meg is előzhető a baj.

Több okból alakulhat ki lábujj fekély

Nagyon hosszadalmas ennek a betegségnek a kezelése. Ami a kialakulását illeti, annak egyes okairól tehetünk, másokról pedig nem. A lábujj fekély érbetegség, esetleg egyéb már meglévő egészségügyi probléma miatt alakulhat ki. Az elhízás, a túlsúly, a mozgáshiány, dohányzás, helytelen járás, időskori gyulladások szintén előidézhetik a problémát. A cukorbetegek halmozottan veszélyeztetettek, illetve azok a személyek, akik már korábban elszenvedtek egy trombózist.

Orvosilag sikeresen kezelhető a lábujj fekély, de nem túl súlyos gondnál bevethető a gyógynövények ereje is. A gyulladáscsökkentő és sebgyógyító növények kivonatával vagy az ezekből készített főzettel sokat tehetünk a fekély javulásáért, mint például a kamilla, a körömvirág vagy az aloe vera. Ugyanakkor a lábaink egészségének megtartását elérhetjük a mofetta gyógygázfürdő alkalmazásával is. Persze, a lábujj fekély begyógyulása után ajánlott használni, valamint a megelőzés szempontjából. Semmiképpen nem szabad elhanyagolni a lábainkat, az egészségünket!