Napallergia elleni krém a bőrkiütések ellen

Napallergia elleni krém a bőrkiütések ellen

Itt a nyár, a strandszezon, a nyaralások, a vízparton töltött hétvégék, de pihenés, kikapcsolódás közben sem szabad megfeledkeznünk a káros napsugárzás veszélyeiről. A napallergia ellen a legjobb védekezés a megelőzés. A benne található gyógynövényeknek és antioxidánsoknak köszönhető a napallergia elleni krém gyulladáscsökkentő hatása, de a legtöbb esetben csupán a panaszokat enyhítik és mivel a fényérzékenység okai ismeretlenek, a legcélszerűbb megoldásnak a közvetlen napsugárzás elkerülése bizonyul.

A napallergia kezelése házilag csak enyhe tünetek jelentkezése mellett javasolt és amennyiben napozás után pirosodást, duzzanatokat, pöttyöket vagy hólyagokat vesz észre a bőrén, kerülje a további kint tartózkodást. A napallergia elleni krém használata mellett érdemes elkerülni a napközbeni kint létet és csak a kora reggeli illetve a késő délutáni órákban a szabadba mennie. Ha fokozatosan növeli a kint töltött időt és a tünetek rosszabbodás helyett javulnak, megtörténhet, hogy a bőre megszokja a fényterhelést és csökkennek a panaszok, de mindenképp válasszon olyan napallergia elleni krémet, amelyik magas faktorszámú!

A vakáció alatt azonban az aktív pihenést előnybe helyezőknek is óvatosnak kell lenniük, akkor is, ha a bőrük nem érzékeny a napsugárzásra. A nyári sportok következtében fellépő izomhúzódások gyakoriak, kortól és a fizikai aktivitás formájától függetlenül. Szerencsére erre a célra is van megoldás, mégpedig izomlazító fájdalomcsillapító krém formájában, ami segít a tünetek enyhítésében és felgyorsítja az izomszövetek regenerálódását. Ezeket a készítményeket a sportolás előtt is ajánljuk az izom bemelegítésére, illetve utána az izmok ellazítására.

A legtöbb ilyen izomlazító fájdalomcsillapító krém vény nélkül kapható és a legtöbb patikában, drogériában beszerezhető. Rendszeres használata mellett enyhíthetők az irodai munka következtében fellépő derékbántalmak és nyaki fájdalmak, de a vakáció alatt is érdemes bepakolni egy izomlazító fájdalomcsillapító krémet, mert nem tudni, mikor lesz rá szükségünk.