Mitől jó egy sminkes?

Mitől jó egy sminkes?

Sokan leértékelik a szépségiparban dolgozókat, mondván, hogy az nem is jelent igazi munkát, amit ők végeznek. Ezt persze egy sminkes akármikor képes lenne megcáfolni azzal, hogy órákra a székébe ültet egy szkeptikust, hiszen az igazán szép alkotáshoz itt is idő szükségeltetik. Ez nem csupán arról szól, hogy csak úgy felkenik a festéket az arcra, hiszen a legfeltűnőbb bőrhibákat is meg kell próbálniuk láthatatlanná tenni.

Aztán természetesen ide tartoznak az olyan fontos, jeles események is, mint például egy ballagás vagy esküvő, amikor a hölgyek többsége a legjobb formáját szeretné hozni.

Sok esetben csupán egy kis alapozással is el lehet érni, hogy a kliens sokkal magabiztosabbnak érezze magát, egy sminkes feladata pedig éppen ebben csúcsosodik ki, hogy kiemelje a már meglévő szépséget, ne pedig eltakarja azt. A sok éves tanulás és gyakorlás végül pedig a legjobb szakembereket szüli, akik aztán mindig tudni fogják, hogy mennyi az elég, és ránézésre is meg tudják állapítani, hogy kinek mi állna jól.