Mitől függ a leginkább a vas átvételi ára?

Mitől függ a leginkább a vas átvételi ára?

A hazai MÉH telepek több minőségi szintet különböztetnek meg a hulladékokkal kapcsolatban. Ettől függ például az, hogy a vas átvételi ára mekkora, vagyis az ügyfél mennyit kap a behozott fémért. A két legfontosabb jellemző, amit a telephely szakemberei megvizsgálnak, az anyag vastagsága és szennyezettsége.

Ha vastag a leadni kívánt fém, akkor a vas átvételi ára a lehető legjobb lesz. Ellenkező esetben, ha például vékony matériáról van szó, ami még szennyezett is, nem fogja a legkedvezőbb árat kapni az ember. Arról a tényről sem szabad megfeledkezni, hogy ha a leadni kívánt hulladék több anyagból áll, jellemzően csak az olcsóbb anyag árában tudják átvenni a szakemberek.

Minden egyes méhtelepen így van ez. Ha nem ezt az eljárást választanák a cégek, akkor ők is rosszul járnának, amikor meg szeretnének válni a több tonna fémtől. A vas felvásárlás csak így mehet végbe úgy, hogy mindenki elégedett lehessen. De mi is történik akkor, ha a kliens többféle anyagból álló hulladékot hoz be a telephelyre?

Ekkor a kollégák először is elmondják a kuncsaftnak, hogy mire számíthat. Fontos, hogy tisztában legyen azzal mindenki, hogy a vas felvásárlás során a szétbontott tárgyak sokszor többet érnek. Ekkor a vas átvételi ára nagyobb, ami azt jelenti, hogy egy nagyobb összeggel térhet haza az ember.

Több okból is előnyös a használt akkumulátor felvásárlás

Bármilyen gépkocsi működéséhez elengedhetetlen az akku. Azonban az 5 évnél idősebb, régebbi modellek bizony már ki vannak téve a meghibásodás veszélyének. Ekkor, hogy a lehető legideálisabb módon lehessen megszabadulni a szerkezettől, a használt akkumulátor felvásárlás mellett kell dönteni. Nyilván ebben a helyzetben is rendelkezésre állnak a hazai MÉH telepek.

Nem csupán anyagi értelemben jó választás ez, hiszen a használt akkumulátor felvásárlás a környezetnek is jót tesz. Hogy is van ez? Nos, az értékes hulladékok begyűjtése és szakszerű kezelése környezetvédelmi és gazdasági érdek.  Az akku egy olyan tárgy, ami több kilogramm ólmot és PVC-t is tartalmazhat. Például a Méhes Hulladék régóta foglalkozik savas ólomakkumulátorok felvásárlásával, így az aksik átvétele valóban hatékonyan történik.