Milyen egy igazi mennyei sajtos rúd

Milyen egy igazi mennyei sajtos rúd

Így az ünnepek, karácsony, szilveszter közeledtével sok háziasszony már tervezgeti a családi és vendégváró asztalra kerülő ételeket, süteményeket legyenek azok édesek vagy sósak. A sós aprósütemények talán még fontosabbak, mint az édesek, hiszen italok is kerülnek az asztalra és ezekhez elengedhetetlen valami sós süti fogyasztása. A sós sütik közül talán a mennyei sajtos rúd a legnépszerűbb, mert kiadós, gyorsan, egyszerűen elkészíthető és szinte mindenki szereti.

Számtalan változata ismert, A receptneked.hu oldalán is közel száz receptjének leírását találod.
Szinte felsorolhatatlan a változatok száma tésztája lehet leveles, kelt, készülhet vajjal vagy margarinnal, tejföllel, tehéntúróval, juhtúróval vagy akár krumplival.

Az ízesítésének csak a fantáziánk szab határt, lehet köménymagos, szezámmagos, medvehagymás, baconos és még sorolhatnánk. És persze legfontosabb a sajt. A reszelt sajt egy része a tésztába, más része a tetejére kerül, ahol szép pirosra sül.

Ha tehetjük jó minőségű, zsíros, de reszelhető sajtot szerezzünk be. Bár ez is ízlés kérdése, mert készíthetjük, füstölt, vagy fűszeres sajttal is, ha így lesz számunkra mennyei a sajtos rúd.

Kategória: This entry was posted in Ételek. Bookmark the permalink.