Kerekes távolságmérők

Kerekes távolságmérők

A távolságmérő eszközök egyik szűk csoportja a kerekes távolságmérők, más néven mérőkerekek. A kerekes mérőkre ott van szükség, ahol a mérőszalag már kevés, a lézeres távolságmérő pontosságára pedig nincs szükség.

A hedue mérőkerék típusok közül négy különbözőt is kínálunk, mely más és más területen alkalmazható. A legkisebb távolságmérő a hedue MR1, ezt kizárólag fix burkolaton való méréshez javasoljuk. A kerék átmérője 120 mm, ebből egymás mellett kettő helyezkedik el, e között található a mérőóra. A mérés centi részletességgel történik, 999,99 méterig.

A második a hedue MR2 kerék, ennek átmérője 160 mm és egy kerékből áll. Az MR2 használata leginkább az útpadka, útburkolat felmérésénél nyújt nagy segítséget. A kijelzési egység 10 centiméter, hatótávolság 9999,9 méter.

Ennek a nagyobb változata a hedue MR3 mérőkerék, melynek kerék mérete 320 mm, ez teszi alkalmassá a kerekes mérőt, hogy a laza szerkezetű talajon is használni lehessen. Ennek is 10 cm a kijelzési egysége, hatótávolsága szintén 9999,9 méter. Az MR2 és MR3 markolata megegyezik, ezen található a nullázó és még egy fék gomb is.

A hedue legnagyobb mérőkereke az MR6, 320 mm-es kerékátmérővel és digitális kijelzővel érhető el, mérési egysége 1 cm, hatótávolsága 9999,99 méter. A digitális kijelző háttérvilágítással és faltól-falig funkcióval is fel van szerelve.

Bármelyiket is választja a hedue mérőkerekek pontossága 0,08%, ez kiemelkedően jó értéknek számít ebben a kategóriában. Amennyiben kérdése lenne, keressen minket a MűszerGuru.hu weboldalon!