Fogciszta műtét modern eszközökkel

A páciensek, amikor foghúzásról van, elsősorban azt kérdezik, hogy ez a művelet fájdalmas-e? Bizonyos esetekben igen, például ha nem a megfelelő mennyiségű és minőségű érzéstelenítő szer kerül alkalmazásra, illetve optimális eszközháttér és rutinos hozzáértő szakember hiányában is. Az embereknek ugyanilyen fontos viszont a foghúzás ára is, ami minden esetben a fog állapotától függ. Ez határozza meg a beavatkozások bonyolultságát és módszerét egyaránt.

A foghúzás ára más abban az esetben, ha egy betört fogat kell eltávolítani, és megint más olyankor, ha a bölcsességfogat szükséges kihúzni. Fájdalommentes foghúzásra számíthat, hogyha a budapesti Etele Dental fogászaton végezteti azt el, mert ott a leghatékonyabb érzéstelenítő szereket használják a kiváló szakemberek. Maximális odafigyeléssel és rutinnal dolgoznak ezek a fogorvosok, úgyhogy nyugodtan rájuk bízhatja magát. Kiemelt figyelmet szentelnek a páciensek félelmének feloldására. A gyógyulást is figyelemmel kísérik, és ahhoz, hogy a kellemetlen szövődmények elkerülhetőek legyenek, a pácienseket ellátják a megfelelő tanácsokkal, amelyeket a foghúzás után követniük kell.

Mindezek mellett, természetesen, a foghúzás ára sem magas ennél a fogászatnál. Abban az esetben sem kell kibírhatatlan fájdalomra és nagy összegű honorárium kifizetésére gondolni, ha egy alattomos fogciszta eltávolítására van szükség. Az Etele Dental fogászaton érzéstelenítésben zajlik a fogciszta műtét, tehát ekkor sem kell kellemetlenségektől félnie. Tudnia kell, hogy a fogciszta tulajdonképpen egy folyadékkal teli tok, ami a benne lévő nyomás miatt folyamatosan növekszik, ily módon szisztematikusan pusztítja a körülötte lévő csontokat, szöveteket.

Csak egy bizonyos idő eltelte után okoz tüneteket, de addigra már elég nagy károkat képes okozni. A fogciszta fogorvosi szűrővizsgálattal és röntgenfelvétellel könnyen észrevehető. Ilyenkor a fogorvos megmondja, hogy szükség van-e fogciszta műtét elvégzésére vagy sem. Amennyiben igen, akkor szakszerűen, a megfelelő modern szerszámokkal el is végzi azt.