Az emberi beavatkozást nem igénylő kerti locsolórendszer

Az emberi beavatkozást nem igénylő kerti locsolórendszer

Sokféle öntözőrendszer létezik. Az egyik legismertebb talán az automata kerti locsolórendszer, ami a természet fizikai törvényeit kihasználva működik, nyilván számos profi alkatrész segítségével. A legfontosabb pozitívuma, hogy emberi beavatkozás nélkül funkcionál. A lényeg a sajátos működési elven van. Az automata kerti locsolórendszer nem más, mint egy talajba beásott műanyag vízcsőrendszer, ami az adott kert sajátosságainak figyelembe vételével készül el. Zónákra van felosztva, és mindegyik zónában helyet kap egy speciális szelep, ami nem más, mint egy elektromos vezérelhető vízcsap.

Amikor a vezérlő automatika jelet ad a szelepnek, akkor az kinyit, utat engedve a víznek. Gyorsan megtelik ez és a víznyomás hatására a zónán lévő vízkijuttató elemek működésbe lépnek. A kerti locsolórendszer szelepei és a vízforrást összekötő vízcsőszakasz mindig nyomás alatt van. Egy sajátos mesterszelep zárja és nyitja a betápon a vizet. Amikor a kerti locsolórendszer zónái víznyomás alá kerülnek, akkor ezen a szakaszon a vízkijuttató elemek azonnal működésbe lépnek, tehet vizet szórnak vagy épp csepegtetnek, attól függően, hogy milyen alkatrészről van szó.

Kihagyhatatlan ajánlat az ingyenes öntözőrendszer tervezés

Minden locsolórendszer alapja a megfelelő tervezés, amit ugye a telepítés követ. Az ontozrendszered.hu oldalon sokak nagy örömére elérhető az ingyenes öntözőrendszer tervezés. Ehhez persze szükség van a vízforrás adataira. Igazán lényeges, hogy az átfolyó vízmennyiség és a víz nyomása minél hamarabb meghatározásra kerüljön. Lehet, hogy első hallásra ez egy bonyolult tevékenységnek tűnik, de az igazság az, hogy egyáltalán nem az.

Az ingyenes öntözőrendszer tervezés során, ennél a lépésnél gyakran elég, ha egy hitelesített vedret és egy stopperórát alkalmaz az ember. Először is a vedret a csap alá kell tenni. Amikor megnyitja az ember a csapot, akkor el kell elindítani az órát, és elzárni amint a víz már nem folyik. A lényeg, hogy lemérje, hogy mennyi idő alatt telik meg a 10 vagy 20 literes veder.