Az elektromos járművek világa ma már a jelen

Az elektromos járművek világa ma már a jelen

Azok, akikkel arról beszélek, hogy ma már igazából, hosszú távra tervezve elektromos autót kell venni, gyakran azzal a kifogással élnek, hogy szerintük még nem megoldott itthon az elektromos autó töltés. De vajon még mindig így van?
Szerencsére már Magyarországon is egyre gyakrabban lehet zöld rendszámos hibrid, vagy teljesen elektromos üzemű autókkal találkozni, sőt, mostanában már elektromos hajtású motorkerékpárokat is látok néha az utakon. Rettentő sok előnye van ezeknek a járműveknek, melyek természetvédelmi szempontból érdekesek, de van sokkal kézenfekvőbb előnyük is, az pedig az üzemben tartás költsége. Az elektromos autó töltés, mondhatjuk, hogy ingyenes. Rendkívül sok elektromos autó töltő állomás van már szerte az országban, olyan helyeken, mint a bevásárló központok parkolói, vagy egy-egy utcai sarok, esetleg benzinkút és ezek használata jelenleg ingyenes. Az állam pedig a következő években rengeteg új elektromos autó töltő állomást szándékozik telepíteni, szerte az országban, tehát ez a kifogás lassan teljesen értelmét veszti.
Ez azt jelenti, hogy bár a legtöbb típus még nem veszi fel egy töltéssel megtett távolságban a versenyt a robbanómotorosokkal, a töltése már megoldott, ráadásul ingyenes.

A mellett pedig, hogy a töltés már nem okoz komoly problémát, hiszen akár otthon is tölthetjük, akár hálózatról, akár alternatív energiaforrásról, olyan előnyökkel is jár, mint az adókedvezmény, vagy az ingyenes parkolás, mi mondjuk a fővárosban nem kis előny!