Az almákat már a rómaiak is keresték

Az almákat már a rómaiak is keresték

A rómaiak nagy érdeklődéssel keresték egy ehető gyümölcsöt, mert úgy hitték, hogy halhatatlanságot biztosít. Vajon a nagy keresés után mi került az asztalukra? Igen, éppen almák, amelyek kalciumot, vasat, magnéziumot, nitrogént, foszfort, káliumot és cinket biztosítanak. Tartalmaznak továbbá katechint, pektint (ami oldható rostként működik), aminosavakat, savakat, különböző cukrokat (glükóz, szacharóz és fruktóz), kvercetint és szorbitot. A közhiedelem szerint, az almák segítenek a zsírok jobb emésztésében.

Ezért jó ötlet lehet desszertként fogyasztani a főétkezés után. C-vitamint, oldható rostokat és flavonoidokat tartalmaz, ezért olyan előnyös, ha gyakran fogyasztjuk. Ajánlott a rágcsálnivalók és előételek közé beépíteni, mivel így sokkal egészségesebb étrendet tartunk fent. Az almák kiváló tápértékű élelmiszerek, ráadásul az étvágyat is csillapítják, ami azt jelenti, hogy segít elkerülni az étvágytalanságot, az édességek nassolását, az egészséges testsúly fenntartását, sőt, a jó bélmozgást is.

Ha van gyümölcskosár rendelés, akkor van választás

Ugyanez nem mondható el az összes gyümölcsről, ezért jó, ha válogatunk. A gyümölcskosár rendelés előnyeként egyetlen kosárban többféléből közül tudunk választani, így rengeteg C-vitamin tartalmú finomságok is megjelennek. A zöldségekkel együtt, a gyümölcsök is az egészséges táplálkozás középpontjában állnak. Rostokban és antioxidánsokban gazdagok, gyulladáscsökkentő hatásúak, javítják az artériák működését és csökkentik a rák kockázatát, sok egyéb előnyük mellett.

A gyümölcsök és zöldségek alapvető tápanyagokat tartalmaznak a szervezet számára, miközben nem kell a koleszterin és vagy a túlzott kalóriák miatt izguljunk. Persze gyümölcs és gyümölcs között is rengeteg különbség lehet, ott van például a szőlő, amiből csak pár szemet szabad bekapni naponta. Innentől kezdve a gyümölcskosár rendelés a lehetőségek tárházát nyitja meg előttünk és végre otthon, de a munkahelyen is biztosítva lesz az egészséges étkezés. Ha pedig a testünk jól van, akkor mi is jól vagyunk.

Kategória: This entry was posted in Ételek. Bookmark the permalink.