Amikor a válás itt van a küszöbön

Amikor a válás itt van a küszöbön

Ön is érzi, hogy már semmi sem a régi? Van, amikor hagyni kell a dolgokat széthullani. Így van ez sajnos a házassággal is, ahol a válás halogatása mindkét fél, de még a gyermekek életét is pokollá teheti. Amikor már érezzük a szenvedést, elkezdünk gondolkodni, hogy is bogozzuk ki az évek során oly erősen összefonódó szálakat.

A közös vagyon, a közös ingatlan, a közös gyerekek bizony nem könnyítik meg egy kapcsolat felszámolását. Ilyenkor hideg fejjel végig kell gondolnunk, hogy kinek, mi jár és meg kell hoznunk a legnehezebb döntést is: kinél maradjanak a gyerekek? Nem könnyű azonban egy rosszul működő házasságból úgy kilépni, hogy közben józanul tudjunk gondolkodni. Eluralkodnak felettünk az érzelmek, a düh és a harag állandó társunkká szegődik. Ilyenkor nem tudunk ész érvek mentén megfelelő döntéseket hozni.

Nem mindegy, hogy milyen esélyekkel vágunk ekkor bele az új életünkbe. Ha nem készülünk fel megfelelően a válással járó jogi procedúrákra, akár évekig tartó költséges pereskedésnek nézhetünk elébe. Bízza megfontolt, profi jogászokra ügyének érdekeit! Egy érzelmileg nem érintett szakember hideg fejjel, ész érvek mentén, a törvény adta keretek között mindnet meg tud tenni azért, hogy az Ön számára a legjobb és leggyorsabb döntés születhessen.