A magyarok büszkesége az Unicum Szilva

A magyarok büszkesége az Unicum Szilva

Egy jól ismert és kedvelt magyar ital gyümölcsös változatban. Az Unicum Szilva alapja a klasszikus gyógynövénylikőr, amit évek óta hagyományos családi recept alapján készítenek. Ezt az alapot egészíti ki a legfinomabb magyar szilva, érett, telt és esszenciális aromája.

A hosszú tölgyfahordós érlelés során, a gyümölcsök a gyógynövényekkel egyesülnek, így kiváló, gyomormelengető likőr születik, ami önmagában, jéggel vagy különféle koktélok összetevőjeként is fogyasztható. Az Unicum Szilva alapjául szolgáló ital igen nagy múltra tekint vissza.

Első kóstolója állítólag maga II. Habsburg József császár volt, akinek udvari orvosa, Zwack 1790-ben készítette el a gyógylikőrt.

Az elején az italt az emésztési panaszok elleni küzdelemben értékelték nagyra, de mi magyarok még ma is azt állítjuk, hogy valódi mindenható és étkezés után egy pohárkával igencsak jól hat az emésztés elősegítésére. Ugyanakkor az Unicum Szilva aperitifként is felszolgálható. Ilyenkor segít az étvágy serkentésében és az ízlelőbimbók élesítésében.

Kategória: This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.