A kisebb zúzódás kezelése házilag kivitelezhető

A kisebb zúzódás kezelése házilag kivitelezhető

Egy sérülés esetén el lehet dönteni, hogy mikor van szükség orvosra és mikor nincs. Természetesen, amennyiben nem tudjuk mozgatni valamelyik végtagunkat, vagy ha a tünetek nem enyhülnek, hanem súlyosbodnak idővel, akkor fel kell keresni egy szakértőt, aki pontosan fel tudja mérni a helyzet súlyosságát. Azonban egy zúzódás kezelése házilag is kivitelezhető, tehát felesleges sorban állni és furikázni a városban azért, hogy valaki felírjon általunk is ismert gyógy-készítményeket. Hiszen az ilyen jellegű probléma enyhítésére elsősorban a pihentetés a legjobb, amit fájdalomcsillapítóval és gyulladáscsökkentővel lehet kiegészíteni.

Ezekből sem kell feltétlenül a vényköteles változatokra korlátozódni, hiszen a zúzódás kezelése házilag megoldható természetes termékekkel is. Számos növénynek és natúr eredetű anyagnak van fájdalomcsillapító, illetve gyulladáscsökkentő, hűsítő hatása, amelyek révén rövid időn belül javulás érhető el. Ezeket mi magunk is összeválogathatjuk és készíthetünk belőlük egy pakolást vagy krémet, de készen, recept nélkül is megvásárolhatunk ilyen jellegű produktumokat. Gyógyszertárakban, bio boltokban és interneten is beszerezhetőek, így a zúzódás kezelése házilag úgy kezdődhet meg, hogy közben ki sem mozdulunk otthonról.

Például az ismert gyulladáscsökkentő krémek vény nélkül rendelhetőek meg, de ugyanúgy nem köteleznek semmire a nem gyógyszergyárakban készült termékek sem. Ezek általában a rozmaringolaj, az árnika, a vadgesztenye, a fenyő, a bergamott- és a narancshéj olaj erejével fejtik ki jótékony hatásukat. Ugyanakkor, sokukban a népi gyógyászatból ismert kamilla, körömvirág, zsálya, palástfű és lándzsás útifű, cickafark, kakukkfű is megtalálható, amelyek fokozzák a hatást, de a gyulladáscsökkentő krémek vény nélkül való beszerzését nem befolyásolják. Hiszen nem minősülnek gyógyszertári terméknek, sőt, még veszélyes anyagnak sem. Ellenben nagyon hatékonyak, ezért a gyulladáscsökkentő krémek vény nélkül való megvásárlása még orvosi kezelés mellett is jó ötlet lehet.