A kályha kandalló sokak kedvence

A kályha kandalló sokak kedvence

Ha szeretne a nappaliban igazán kellemes környezetet teremteni, akkor ez a fűtőeszköz a hasznára lesz. A kályha kandalló praktikusnak mondható, hiszen egészen kicsi a helyigénye. A hatékonyságára sem lehet panasz, hiszen egy korszerű berendezésről van szó. A burkolatának hála, megvalósítható általa a konvekciós fűtés, ami modern és komfortos megoldásnak számít. A burkolat réseiben jön létre a konvekciós teljesítmény, ami mellesleg a légfűtés alapja. Az adott helyiség levegőjét lassan forgatja, szóval egységesen osztja el a hőt.

A kályha kandalló sugárzó hőt kizárólag az üvegfelületén, vagyis az ajtaján keresztül bocsájt ki, ennek köszönhetően pontosan szabályozható. A csökkentett mód rövid időn belül érezhető. Efféle fűtőberendezést akkor érdemes választani, ha számít a helyigény. Vásárolhat kerámia- és kőburkolattal bíró változatot is, több színben. A rendelést az interneten keresztül lebonyolíthatja. A kályha kandalló hátsó bekötésű, így a füstcső nem látható, ami esztétikai szempontból kifejezetten előnyös.

A külső légbevezetéses kandalló rendkívül biztonságos

Az egyik legfontosabb szempont a fűtőberendezés kiválasztásánál, hogy zárt égésterű legyen. A külső légbevezetéses kandalló esetében biztosítani kell az oxigén utánpótlást, mivel nem a helyiség levegőjét használja az égéshez. Fordított esetben, ha mégis ezt tenné, akkor a szobában vákuum keletkezne, a fűtőeszköz pedig visszafüstölne. A levegő kintről való bevezetésének több módja van. Érdemes erre a dologra már a tervezés fázisában gondolni. Ha megvan a pontos helye, akkor jó megoldás lesz az aljzatban elvezetni egy 160 mm átmérőjű csövet, közvetlenül a készülék alá.

A külső légbevezetéses kandalló csatornájának kiválasztásakor, illetve kialakításakor figyelni kell a megfelelő méretekre. Ez azért lényeges, mert ha túl hosszú, szűk, vagy sok benne az idom, akkor az áramlási ellenállás növekedhet. Ha ez megtörténik, akkor a berendezés nem jut elegendő oxigénhez és a begyújtási folyamat nehezebbé válik. A külső légbevezetéses kandalló telepítésekor helyezzen fel egy pillangószelepet, amivel el lehet zárni a beáramló levegőt.