A házimozi és hifi rendszerek alappillérei az erősítők

A házimozi és hifi rendszerek alappillérei az erősítők

A hifi és házimozi rendszerek több elemből állnak össze. Egyik, ha nem a legfontosabb elemük az erősítő. Az erősítők feladata a bemenő jelszint bizonyos mértékű erősítése, lehetőség szerint torzulásmentes, tökéletes hangzást eredményezve. Sztereo erősítők választásánál lehetőleg törekedjünk arra, hogy elsősorban a letisztult modelleket részesítsük előnyben, ne akarjunk mindent egy dobozba megvásárolni, mert annak a hangminőség látja a kárát.

Első lépésként érdemes átgondolni, hogy pontosan mire is kellenek majd az erősítők és mekkora a ráfordítható anyagi keretünk. Miután ezeket a kérdéseket tisztáztuk, ajánlott megfogadni a szakértői tanácsot, miszerint ne a kimenő teljesítményt, hanem a hálózatból felvett átlagos/maximális teljesítményt keressük, ugyanis a teljesítmény nem a minőség mutatója.

Elsődleges szempont az egyedi ízlés kérdése, de a szakmai iránymutatás legalább ilyen fontos lehet. A netdepo.hu oldalon széles választékban, kedvező áron találhatók erősítők, a tökéletes választáshoz azonban kérjünk szakértői segítséget, hogy mindenképp a legideálisabb készülék mellett dönthessünk.

A hangfalszett összeállításának fontos meghatározói

Abban az esetben, ha az otthonunkban kívánunk házimozi rendszert építeni, a hangsugárzók kérdése kulcsfontosságú. Hangfalszett választásnál minden esetben irányadó az egyedi ízlés és a helyi adottságok megvizsgálása. Rendkívül széles skálán mozognak az eltérő dizájnú, méretű és árfekvésű modellek a netdepo.hu webáruház kínálatában.

A méret viszonylag adott, mert nagyobb szobába valószínűleg olyan hangfalszett szükséges, amely nagyobb elemeket tartalmaz, a megfelelő hangélmény elérése végett. A kis hangfalak használata csak kisebb alapterületű szobákban ajánlott.

Az is szempont lehet, hogy ne legyen a hangfalszett minden eleme beépítve, csak például a hátsó és magassági háttérsugárzók. Ez is egy lehetséges alternatíva, amely ha szakértői segítséget kérünk, könnyen megvalósítható és a végeredmény egy minden igényt kielégítő, tökéletes hangélményt nyújtó házimozi hangfalszett lesz.